OБЈАВЉЕН РОМАН „ДОКТОР МЕТУЗАЛЕМ“ ВЛАДИМИРА КОЛАРИЋА

Нови роман Владимира Коларића ДОКТОР МЕТУЗАЛЕМ (Пресинг, 2022) доноси узбудљиву потрагу тајанственог метафизичког детектива Доктора Метузалема и његовог помоћника Валдемара Горског за узроцима опасности која се надвија над Европом нама веома блиске будућности.

Та потрага је детективска, авантуристичка, луталачка, али у духовна. Поред романескне стварности блиске времену у ком живимо, њено поприште је подједнако и наш унутрашњи свет и духовни свет у ком трагамо за крајњим смисловима. Може се рећи и да се узроци кризе нашег света налазе понајвише у тој равни. Поред узбудљиве и динамичне приче, роман у највећој мери одражава искуство унутрашње борбе главног лика са самим собом, у којој ће се препознати многи од нас.

Роман „Доктор Метузалем“ се може сматрати делом трилогије са Коларићевим романима „Авантуре победника“ и „Филип од злата“, јер условно припадају сличном свету, али се сваки од њих може читати независно и по било ком редоследу.

Према речима уредика књиге, писца и преводиоца Предрага Црнковића роман „у већ код Коларића препознатљивом стилу детективског пикарског романа ‘од бурне младости до православне метаноје’, деконструише савремену распршеност битка и потрагу за златом и уживањем, показујући пут ка смирењу, вери…“

Владимир Коларић је прозни и драмски писац, есејиста и преводилац. Објавио збирке прича „Луталице“, „Рат љубави и друге приче“ и „Тајна пурпурних зора“, романе „Авантуре победника“, „Филип од злата“ и „Доктор Метузалем“ и есејистичке књиге „Хришћанство и филм“ и „Хришћанство и уметност“.

Роман се може набавити код издавача, а ускоро ће бити доспупан и у књижарама и на другим онлајн продајним местима:https://www.presing.org/%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%9b-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80-%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%83%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bc/

Leave a Reply

Your email address will not be published.