БИБЛИЈСКИ ПУТОКАЗИ

БИБЛИЈСКИ ПУТОКАЗИ су књига која је помало неубичајено конципирана као зборник превода популарно писаних, али академски утемљених, чланака са једне стране и ауторских чланака сличног формата, са друге. Овај зборник који претпостаставља извесно, макар и минимално, предзнање у контексту познавања библијског текста и његове поруке (или порука), представља драгоцено штиво намењено не само наставницима верске наставе, свештеницима и верницима, већ оном делу читалачке публике које жели да Библију упозна не само (или пре свега) као основни документ јудео-хришћанске вере, већ као богато културолошко наслеђе које је мост ка, такође, богатом древнијем наслеђу древног Оријента.

Први део књиге, који обухвата преводе разноликих текстова представљених по хронолошком кључу од библијске праисторије до апокалипсе и постапостолског периода којег је обликовала Библија, представља неку врсту библијског забавника којем су представљене бројне занимљивости у области библијске историје, археологије и културологије.

Други део књиге представља зборник ауторских радова у којима се тумаче извесне библијске целине, стихови или мотиви. И у овом случају материјал је представљен по хронолошком кључу, с тим што су целине повезане са текстовима Новог завета додатно класификоване и према списима у којима налазе (Матејево еванђеље, Лукино, Јованово…)

На овај начин књига обухвата скоро 500 страница на којима је представљено више од 70 чланака, распоређених у осамнаест целина.

Књига је дожиле своје прву, и успешну, промоцију у Дому Омладине Београда, а очекују нас ускоро и нове промоције у Чачку, Фочи и другим градовима Србије и региона.

За сада, књига се може поручити поштом.

Цена књиге је 650+ПТТ

Уколико желите да је поручите поруком оставите своје податке (Име презиме, адресу и број телефона) на ФБ Библијски културни центар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.