Патријарх Порфирије: Веља Павловић сачувао од заборава светитеље нашег времена

Са болом у срцу, али са чврстом надом на Господа Васкрслог примио сам вест да је вечерас уснуо култни телевизијски новинар и мој дугогодишњи пријатељ Веља Павловић, навео је патријарх српски Порфирије.

Поводом смрти новинара Веље Павловића, патријарх српски Порфирије изјавио је да “уистину необична и ни мало једноставна животна прича овог културног прегаоца није му била препрека да поимање културе у нашем медијском простору подигне до нивоа 23 и да попут високог светионика пружи светлост многима који су у такође тешким временима тражили пут ка луци смисла”.

“Нарочит допринос овог ретко обавештеног познаваоца модерних књижевних, уметничких и богословских токова било је стварање и неговање култне емисије ‘Духовници’, која је од заборава сачувала светитеље нашег времена и тако читаве ризнице праславне духовности учинила приступачним многим богочежњивим људима”, навео је патријарх.

Истакао је да “својом препознатљивом појавом и тихим гласом, Веља свакоме од нас омогућио да радосно заузме место саговорника бројних подвижника и тако не устукне пред крстоносним хришћанским путем”.

“Зато верујем да га управо ти свети људи прихватају док сада тихо куца на небеска врата, радујући се вечном блистању љубави и смисла којим је целим бићем живео”, закључује патријах, а преноси у саопштењу Информативна служба Српске Православне Цркве.

РТС

Leave a Reply

Your email address will not be published.