Руски Патријарх одликовао је Никиту Михалкова орденом преподобног Серафима Саровског

Дана 28. октобра 2021. године у Патријашријској и Синодалној резиденцији у Даниловом манастиру у Москви одржан је сусрет између Његове светости патријарха московског и целе Русије Кирила и председника Руског фонда за културу, председника управног одбора Савеза филмских радника Русије, члана Патријаршијског савета за културу, народног глумца Руске Федерације Никите Сергејевича Михалкова.

У знак пажње за допринос чувању културног наслеђа Русије и поводом 75 година од рођења поглавар Руске Православне Цркве наградио је Н. С. Михалкова орденом преподобног Серафима Саровског I степена, преноси Патријархија.ru.

Уручујући награду Н. С. Михалкову Његова светост патријарх Кирил је рекао: „Осим личних добрих односа веома ценим допринос који дајете животу наше земље, нашој култури и утицају који имате на људе, укључујући и омладину, преко својих телевизијских емисија.“

„Има врло мало гласова који користећи телевизију могу заиста реално да утичу на свест и на душе људи. Ваш глас је један од најјачих. Зато, нека би вам Господ помогао да и даље служите на добробит нашег народа, Руске Православне Цркве и целе наше отаџбине!“ – додао је свјатејши владика.

Са руског Марина Тодић

Православие.ру

Leave a Reply

Your email address will not be published.