УРЕДНИШТВО ,,ЏЕРУЗАЛЕМ ПОСТА” УПУТИЛО ЈАВНО ИЗВИЊЕЊЕ ЗБОГ ОБЈАВЉИВАЊА СРАМОТНОГ ЧЛАНКА ,,ДАВИДА ГОЛДМАНА”

Kао ретко када до сада у својој више деценија дугој историји, уредништво угледног и утицајног The Jerusalem Post / JPost.com објавило је јавно извињење због публиковања срамотног псеудоначног и ревизионистичког текста ,,Давида Голдмана” у коме је ,,аутор” покушао да негира стваран карактер система концентрационог логора смрти у Јасеновцу, обим страдања заточеника, али и да оптужи Србе и Србију да свесно и плански злоупотребљавају холокауст како би лажно и многоструко увећавали број својих сународника убијених током Другог светског рата.

У опсежном јавном извињењу уредништво овог угледног гласила окарактерисало је објављивање ,,Голдмановог” текста као ИНЦИДЕНТ који се није смео догодити што је у потпуности у складу са ставом Музеја жртава геноцида.

Овакав развој догађаја непосредна је последица јасне, ефикасне и одлучне реакције Музеја жртава геноцида који је, указивањем на историјске чињенице, у потпуности обесмислио исказе изнете у срамотном ,,Голдмановом” чланку.

Музеј жртава геноцида, национално и међународно референтна институција, наставиће да делује одлучно у сваком оном случају када дође до покушаја кривотворења и злоупотребе прошлости.

https://www.jpost.com/…/dont-hijack-the-holocaust…

Извор: ФБ страница Музеј жртава геноцида

Leave a Reply

Your email address will not be published.