Књига „Хришћанство и уметност“ Владимира Коларића

У издању издавачке куће Библос објављена је књига Владимира Коларића „Хришћанство и уметност“, која представља збирку есеје и приказа објављиваних на сајту Теологија.нет, у Православљу, Теолошким погледима, Руском алманаху, Повељи, Морацима, сајтовима Стање ствари, Поуке и Арт-Анима, као и на Коларићевом блогу Одбрана уметности.

Први део књиге чине есеји посвећени општим питањима односа хришћанства и уметности, одређеним контретним проблемима и појединим ауторским  опусима. У другом делу објављени су прикази теоријских публикација и уметничких дела из области књижевности, филма, струпа и визуелних уметности.

У књизи „Хришћанство и филм“, пред осталог, могу се наћи текстови о Достојевском, Тарковском, Борхесу, Платонову, Василију Чекригину, Агати Кристи, Ијану Ренкину, Џ. М. Куцију, Уелбеку, Леонтјеву, као и о делима домаћих аутора попут Дејана Огњановића, Драгана Хамовића, Јане Алексић, Екрема Хамида, Жељка Ђурића, Николе Божовића, Дејана Алексића и других.

Владимир Коларић је прозни и драмски писац, теоретичар уметности и културе и преводилац, аутор књиге „Хришћанство и филм“ (Отачник, 2017), књига прозе „Луталице“, „Рат љубави и друге приче“, „Тајна пурпурних зора“ и романа „Авантуре победника“.

Издавач Библос, као издавачки сектор истоименог сајта за продају религијских издања, поред Коларићеве књиге, за сада је објавио и књиге Рудолфа Бултмана, Ивана Кирејевског, Паскала, а у припреми су и друга издања из теологије, философије и сродних области.

Leave a Reply

Your email address will not be published.